Kreationer

I en overgang var det ret populært med sådan nogle filttæpper fra Hay. Jeg lavede en halskæde/krave af nogle jeg havde til overs fra min eksamen på TEKO. Det ser ret fint ud til en enkelt top, men kløer ad h.. til hvis man ikke er så god til uld. Armbåndet er ligeledes et der er lavet af nogle af alle de rester jeg havde hjemme. Det giver et godt tvist til noget ensfarvet tøj.

Design af Susan Jackson

Mine kreationer

Jeg er kreativ på mange måder, og arbejder ikke kun med tøj, tasker og andre tekstile produkter. En gang imellem prøver jeg mig med smykker, perler, mad, syning, håndarbejde, og hvad der ellers lige falder mig ind.

Simpelt, men fint. Gamle Scrabble brikker kan hurtigt blive til fine smykker med et lille bor og de rigtige dele! De er blevet lavet i forbindelse med et julemarked.

3D broderi, med inspiration i insekters farver og former.

Lidt silkepapir, gamle syltetøjsglas og lim kommer man langt med. Tiger butikkerne har som regel noget rigtig fint silkepapir som man kan bruge til at dekorere med, eller bare pakke sine produkter ind i.

Mine første spæde forsøg på at strikke i hånden, uden at kunne andet end ret ret. De er enkle, men de varmer!

Nogle gange bliver der investeret i materialer, som bliver brugt en gang, og så ryger i en skuffe indtil man kommer i tanke om dem flere år efter. Mine porcelæns tusser er nogle af dem. Jeg nåede aldrig at lave andet end en hel stak kaffekopper med rådyr.

Mit andet mere seriøse forsøg med håndstrik foregik på Teko. Vi havde til opgave at lave et strikkekit, som skulle til salg på HEART (et kunst museum i Birk, Herning). Jeg lærte (og har glemt) en masse smarte måder at strikke på, men valgte at strikke glatstrik (det var nok udfordring for mig), men med de fine detaljer som træperlerne gav. Det var et helvede at få perlerne på garnet før jeg strikkede, da det er noget garn der hedder spagetti garn, og som er ret tykt. Det er til gengæld bæredygtigt, og så går det lynhurtigt når man strikker med det. Jeg lærte også at udvikle en opskrift , og hele kittet blev faktisk rigtig fint.

Vi har haft frit broderi i skolen, og det var virkelig fedt at lære! Ikke bare har jeg lært at brodere rigtigt, nu ved jeg også hvad det hedder når man laver de forskellige sting. Det er ikke ligeså hardcore oldschool at det er flot på bagsiden, men ikke desto mindre, så er der da noget fagligt korrekt over det nu.

 

Vi skulle brodere på en genstand, og jeg valgte to par sko. De sorte sko var hurtigt færdige, selvom jeg måtte kæmpe med en hultang for at jeg kunne lave mine korsting. De hvide sko med corgien tog længere tid, men blev straks en fornøjelse at brodere da jeg fik købt en ny nål der var beregnet til kanvas!

Jeg har arbejdet en del med læder efterhånden, og en gang imellem kommer der nogle fine produkter ud af det. Jeg har lavet en del dørstoppere på flere forskellige måder. Jeg har syet nogle sammen med symaskine, og andre hvor jeg har lavet huller med en hultang og så syet det sammen.

Efter mit projekt med de små bamser, lavede jeg en bamse i læder. Det var en lang proces, og hårdt for min symaskine, og til sidst måtte jeg give op, og lim resten af hans brune hat på.

Det er ikke jul hele året, men derfor kan man godt lave juleting så man er klar til oppyntning i december. Træerne er endda også bæredygtige. Selve keglen er fra sytråd/garn, som mange steder bliver smidt ud. Garnet der er rundt om, er stofgarn, som også er et overskudsprodukt fra industrien. Sløjferne er simpelthen alle de rester som man ikke rigtig kan nå at bruge til særlig meget, så de passer perfekt til at komme på et juletræ.

Nålene er ikke bæredygtige, men de skal jo have noget pynt på. Ellers er det jo ikke et rigtigt juletræ.

GLÆDELIG JUL!

Jeg har efterhånden fået en del titler i mit liv. Nu hedder jeg Faster x1 og Moster x3. Når der nu er sådan nogle små nogle, skal de jo også nogle gange have noget at ligge i. Det er så blevet til 2 babynest og to små føleklodser med en rangle inden i.

Da jeg i sin tid flyttede til Herning, manglede jeg et natbord. Jeg købte et i en genbrugsforretning, som faktisk ikke var særlig pænt. Der var render på siderne, og toppen sad ikke fast. Efter 5 år har den fået nyt liv! Den er blevet malet hvid på alle flader, mens skufferne bare har fået hvid bejse. Og så nogle fine pastelfarvede greb.

 

 

Jeg har arvet en gammel kommode som min oldefar selv har lavet da han var barn. Det har fået samme behandling med maling og bejdse, da det efterhånden var lidt mørkt og gammelt at se på.

 

Skufferne har fået bejdse, og er så blevet slebet en smule ned igen, så årerne rigtig kom frem. Det har et lidt mere rådt udtryk, og har derfor sorte knopper.

Nu er hækling ikke en af mine spidskompetencer, så jeg er meget stolt af mine tæpper. De er hæklet i stofgarn, som er et overskudsprodukt fra tøjindustrien. Jeg har brugt en hæklenål i størrelse 12 til begge tæpper, men de er blevet megt forskellige alligevel. Det grønne garn var meget tykkere end det røde, og gav en meget tungere, mere robust tæppe.

Det nyeste jeg har fået lavet, er kurve i hæklet garn. De får et rigtig fint udtryk og kan kombineres i mange faver og størrelser.

Copyright © All Rights Reserved