Sy projekter

Design af Susan Jackson

Sy projekter i alle verdens afskygninger

Jeg kan godt lide at sy, også noget der ikke er tøj. Jeg har gang i mange projekter hele tiden, og de fleste ender her på den her side. Jeg har også andre projekter, men de er placeret under kreative projekter i en af de andre faner.

Nogle gange når man kigger i sine gemmer finder man rester fra tidligere projekter. Og det her corgi strik er netop en prøve fra et tidligere projekt, hvor vi skulle strikker mønsterstrik på en håndstrikkemaskine. Jeg fik en bestilling på en corgi pude, og satte strakts i gang med at lave en bagside. Det hele er strikket i en lækker uld, og syes sammen på maskine.

Nogle af de ting jeg godt kan lide at arbejde med, er bæredygtighed. Jeg har en del små læderrester liggende, og de kan blive nogle helt fantastiske kurve. De får et mere feminint udtryk med et bånd omkring, som gør det godt sammen med læderets rå look.

Jeg er jo så heldig at folk forærer mig diverse ting og tøj. Min søde kæreste gav mig en lækker lammeskinds læderjakke som jeg kunne maltraktere som jeg ville. Jeg endte med at lave en taske med en stor flæse. Der er rødt foer i tasken, og som detaljer. Jeg har også brugt en rød lynlås. Den anden taske er fra en anden læderjakke. Jeg har fundet ud af at det lige passer med en læderjakke til sådan en taske. Billederne nedenunder er også lavet af en enkelt jakke. Jeg prøver så vidt som muligt at bruge nogle af detaljerne fra jakkerne til taskerne. Lommen på siden af tasken, er rent faktisk sidelommen fra jakken.

Mine designs får tit et tvist, og det er også tit foret der bliver farvet eller spraglet. Tasken her er lavet af en gammel jakke, hvor jeg har brugt sidelommen som detalje på siden af jakken. Der er også en læderstrop til nøgler inden i.

Jeg fandt en fantastisk sybog da jeg var i Paris i 2013. Det er en bog med en masse mønstre på små bamser. Selvom jeg ikke forstår et ord fransk, så er der nogle fine billeder som er meget lette at forstå.

Det er en super fin måde at få brugt en masse af sine små stofrester på. Man kan også sagtens mixe og matche de forskellige mønstre. Og hvis man er gavmild og giver til sine nevøer og niecer, når man at blive vældig populær. Til kanin bamsen lavede jeg et hjem også, en skotøjsæske med en dyne, pude og lagen og små billeder på væggen, sammen med en lille bog.

Min mor ønskede sig et forklæde. Så det skulle hun have. Jeg har siden hen fået syet et til, som der forhåbentligt kommer et billede af på et tidspunkt, hvis jeg kan få det med hjem og fotografere det.

 

For at det ikke bare skulle være et "kedeligt" forklæde, er der på venstre side et wienerlæg, samt en stor lomme så man har plads til alle sine redskaber, mens man laver mad.

Da jeg gik på HTX i Odense i 2009, havde vi et teknikfag i en del timer om ugen. Jeg havde selvfølgelig tekstilfag.

Til et af vores projekter, lavede jeg og min veninde Martina West nogle dyredragter, som skulle bruges til at lære børn og voksne handicappede om dyr og deres levesteder. Planen var så at der skulle et stort felt med velcro på maven, så man kunne sætte mærker på, med hvor dyret levede, hvad den spiste, hvor længe den levede, hvor mange unger den fik og andre spændende detaljer. Altså en sjov og lærerig måde at lære om dyr på.

Psykose posen er ikke noget vidunder symæssigt. Til gengæld hører der en lille sjov historie med til. Jeg lavede posen til min mor i 2012 i julegave, og da hun havde pakket op, blev der fra den anden ende af stuen råbt hvad hun havde fået. Min bror hørte forkert første gang, og fik spurgt om min mor havde fået en psykose, og vupti, psykoseposen var født!

Jeg indrømmer gerne at jeg ikke er nogen haj til at væve. Meeeeeeen, jeg syntes faktisk at de her to tørklæder er blevet helt fantastisk flotte! Og bløde og varme. Og lækre at have på. Det er jo også bomuld og silke.

 

Det hele startede som en opgave på TEKO i i rammevæv. Der findes to (mange) forskellige væve, og den store forskel på den rammevæv jeg har lavet tørklæder på, og de skaftevæve vi arbejder på i øjeblikket er størrelsen, og hvor avanceret de kan væve. En rammevæv kan lave lærredbindinger, og det er det. Til gengæld kan man lave nogle rigtig flotte mønstre hvis man mikser farverne. Mit mønster på tørklæderne er noget der hedder hanefjed (eller dogtooth på engelsk). Eller det var meningen at det skulle være sådan et mønster, men fordi jeg har arbejdet med noget meget tykt garn, er det mere ternede mønster altså blevet til striber. Men flot er det altså, på trods af at det endte som noget helt anderledes end først planlagt.

Jeg så på et tidspunkt på nettet nogle virkelig fine grydelapper. De var super simple at lave, og gav da lidt ekstra til køkkenet. Det er bare et gammelt viskestykke, som har fået nyt liv.

 

Opskriften er ret simpel. Man tager bare et gammelt (eller nyt) viskestykke, klipper det ud i den størrelse man gerne vil have, ligger pladevat imellem lagene, og syer sammen, og så kantebånd på til sidst.

 

Dem jeg så på nettet havde skråbånd lavet af et viskestykke også, og det var også et helt fint udtryk det fik. Jeg havde bare ikke lige flere viskestykker at klippe i.

Når man bor sammen med et kreativt menneske, kan man godt forvente at der er mange puder i sofaen. Det er der også hjemme hos os. Da vi havde tryk og broderi på TEKO, skulle vi lave et stykke bolig tekstil. Det kunne jo passende lige være puder. Den sorte pude er med læder og guldtryk på forsiden, og så denim på bagsiden. Den blå pude er et IKEA betræk, som jeg har piftet op med både tryk og broderi også. Det er de små detaljer der tæller.

Copyright © All Rights Reserved